Leiders zijn lezers

Zorgt voor een verfrissende blik op effectief gebruik van tijd en ontwikkeling!

- Jim Kwik -

Veel succesvolle ondernemers worden niet zomaar succesvol. Een gemiddeld persoon leest twee boeken per jaar. Succesvolle ondernemers lezen gemiddeld één boek per week! Jim Kwik vertelt hoe jij dit als ondernemer kunt aanpakken in de onderstaande video.


Wauw! Blijkbaar leest de gemiddelde CEO 1 boek per week! Dat is veel in vergelijking met het aantal boeken dat ik zelf lees. Ik lees niet eens één boek uit, laat staan dat ik meerdere boeken per maand lees. De laatste tijd betrapt mijn vriendin mij er ook op dat ik veel nutteloze video’s kijk. De quarantaine hakt erin, omdat je weinig afleiding hebt in de vorm van uitgaan, vakantie of zelfs sport. Ik vermaak mij uitstekend, maar dan vooral met dingen die weinig bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling.

Het wordt tijd dat ik een andere focus krijg en hier dus verandering in breng!
Deze video heeft mij dan ook enorm geïnspireerd en mijn ogen geopend. Dus daag ik mezelf nu uit om elke dag 45 minuten te lezen in een boek.

Belangrijke elementen uit deze video

  1. Om een goede leider te zijn heb je veel kennis nodig. Dit doe je op door veel te lezen.
  2. Het inplannen van leestijd en jezelf daaraan houden zorgt voor discipline. Dit is een belangrijke eigenschap om te hebben als leider.
  3. Gebruik het lezen van boeken niet als middel om in slaap te vallen. Lees een boek met je volle aandacht en zorg ervoor dat je scherp en alert bent tijdens het lezen.
  4. Verbreed je kennis door gevarieerd te lezen of focus je aandacht op één onderwerp waar je veel over wilt weten.

Wat leer ik hiervan?

  1. Plan tijd in om te lezen: Ik ben van plan dit te gaan doen elke avond na het eten. Vaak kom ik dan in de verleiding om op Facebook of op YouTube te zitten om nutteloze filmpjes te kijken. Het doel voor nu is om standaard tussen 19:00 – 20:00 te gaan lezen in een boek.
  2. Zorg voor discipline als eigenschap. Door dit gedisciplineerd vol te houden, weet ik dat ik aan het eind van de maand veel kennis heb opgedaan. Het is daarnaast een goede oefening om discipline op te bouwen.
  3. Ontwikkel jezelf in nieuwe gebieden of vlakken. De rekensom van het uitlezen van vier boeken per maand, betekent dat ik mijzelf op diverse gebieden kan ontwikkelen en laat dat precies hetgeen zijn waarnaar ik op zoek ben.
    Dit is voor mij een nieuw doel voor de komende maanden!
  4. Denk goed na waarover jij meer wilt leren. Ik ga van tevoren bedenken op welke gebieden ik mezelf wil ontwikkelen. Dit doe ik het liefst op gebieden waar ik veel baat bij zal hebben binnen mijn eigen bedrijf.

Extra tip: Doe ook daadwerkelijk iets met datgene dat je gelezen hebt. Het is tijd voor actie!

Liever dit artikel beluisteren via audio?

Nieuws

Corporate vlogs
Blogs 
Abonnement 

Algemene voorwaarden

Over BIZMO
Algemene voorwaarden
Disclaimer

Over ons

Samenwerkingspartners
Contact